Svamp- och sojabönsoppa

Det var extrapris på djupfrysta Garant gröna sojabönor på Hemköp häromdagen. Trodde jag. Reklambladet jag tittade i var tydligen inte aktuellt, så det storslagna priset om 20:- för två 250-gramsförpackningar sojabönor visade sig, efter att jag betalat, inte vara med verkligheten överensstämmande. Jaja, tänkte jag, inte hela världen. Det blir säkert bra det här med.

Idag gjorde jag något av den ena asken gröna sojabönor, och såhär gick det till…

1 hyfsat välväxt gul lök och
6 hyfsat välväxta champinjoner
hackades grovt och
frästes under lock i
en klick smör.
Då och då lyftes locket och blandningen blev omrörd.

När löken börjat bli genomskinlig och
svampen börjat få lite färg
hälldes
250 gram djupfrysta gröna sojabönor
ner i kastrullen och
vatten nog för att täcka grönsakerna
hälldes i.
2 ekologiska kycklingbuljongtärningar från Kung Markatta
kastades också ner i kastrullen.
Sedan fick allt puttra/småkoka under lock i
cirka 15 minuter.

Fram plockades sedan
stavmixern
och allt mixades till jämn konsistens.
1 burk ekologisk kokosmjölk från Kung Markatta
hälldes ner i det mixade och
lite malen svartpeppar och
lite cayennepeppar
fick avrunda blandningen.

Resultatet konsumerades med
rostade brödskivor
skurna på diagonalen.

Det blev riktigt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*