Skivor

Jag har gett ut en skiva — Jag har drömt — och medverkar med enstaka sånger och inspelningar på några andra skivor. Ett fåtal kollegor har även spelat in ett fåtal av mina sånger i sina egna versioner. På den här sidan redovisas alla dessa skivor.

Skivan ”Jag har drömt” finns att beställa lite här och där på nätet och då bland annat genom mig (information om exakt hur du går till väga finns här nedanför i texten om skivan), men i vilken utsträckning övriga skivor där jag medverkar finns att beställa har jag i allmänhet inte en aning om…

*

Samuel Trygger: Jag har drömt

Samuel Trygger: "Jag har drömt"”Jag har drömt” kom ut 2009 och består av 12 nya, aldrig tidigare inspelade, och 2 äldre, men heller aldrig tidigare inspelade, tonsättningar av Dan Andersson-dikter. De 12 nya tonsättningarna är gjorda av mig och de 2 äldre är gjorda av en man som heter Börje Ekström. Multiinstrumentalisten Benny Sjögren på Sjögrens Studio och jag har tillsammans arrangerat de 14 tonsättningarna och resultatet är en skiva som definitivt har fötterna nedbäddade i den svenska vismyllan, men som även förnyar Dan Anderssons musikaliska dräkt.

Mer om skivan här och även hur du beställer den och nedladdningsbara godbitar och annat.

*

Blandade artister: Merri Krissmass Asshole

Merri Krissmass Asshole är en julskiva som gavs ut av Maräng Records lagom till julafton 2015. Den består av 11 spår med lika många enskilda artister och band. Själv medverkar jag med spåret ”Köld”.

Jag har en handfull exemplar kvar och är man intresserad så kan man beställa ett eller flera av mig för 100:-/st + porto och vill man göra det så föreslår jag att man besöker min kontaktsida och därigenom mejlar mig.

Blandade artister: Strån till stacken

Strån till stacken är en hyllningsskiva till Stefan Demert och består av 17 spår med 13 enskilda artister och band. Själv medverkar jag med två av Stefan Demerts låtar: ”Tankar vid en tapet” samt ”Till knopparna”.

Skivsan är utgiven av 3komma14 i samarbete med YTF(r) och jag har en handfull exemplar kvar och är man intresserad så kan man beställa ett eller flera av mig för 100:-/st + porto och vill man göra det så föreslår jag att man besöker min kontaktsida och därigenom mejlar mig.

Blandade artister: Antifascism

Blandade artister: AntifascismAntifascism består av 10 sånger med 10 artister som medverkade vid en antifascistisk gala den 2:a maj 2012. Skivan ingick i entrépriset. Mitt bidrag till den var sången ”I förvirringens natt” och den ligger som sång nummer 1 på sidan Lyssna.

Det kan vara så att skivan går att få tag på. Är du intresserad så rekommenderar jag att du kontaktar utgivarna och kollar upp det.

*

Låtbåten: Låtbåten 2006

Låtbåten: Låtbåten 2006Låtbåten 2006 består av 12 sånger med 12 artister som medverkade på en båtturné i Stockholms mellanskärgård 2006. Mitt bidrag till skivan var sången ”Jag är ju så bra att jag inte behöver skryta” och den ligger som sång nummer 17 på sidan Lyssna.

Mig veterligt går inte skivan att få tag på — den pressades i en begränsad upplaga om ett par hundra ex — men det går ju alltid att försöka antingen genom att söka på t ex Tradera eller genom att kontakta Arania Music and Production och se om de har något ex liggande.

*

Sebastian Sundblad: Lånta fjädrar

Sebastian Sundblad: Lånta fjädrarBluesvissångaren Sebastian Sundblad (sedermera Flodenberg) spelade 2006 in en skiva med sånger som antingen var skrivna av honom själv i kombination med andra eller lån från vänner. Ur min produktion valde han sången ”För Isabelle via Vladimir Vysotskij” och gjorde den i en utmärkt version, ackompanjerad av bl a accordeon — så har den inte spelats vare sig före eller efter!

Jag har ingen aning om skivan längre går att få tag på, men det går ju alltid att kontakta Sebastian Flodenberg eller Arania Music and Production och fråga.

Det finns f  ö en video under Filmer där jag framför ”För Isabelle via Vladimir Vysotskij”.

*

De Osaligas Kapell (med gastar): 20 år av uppror & kaos

De Osaligas Kapell (med gastar): 20 år av uppror & kaosDet rännstenspoetiska rockbandet De Osaligas Kapell släppte 2008 en skiva som hette ”20 år av uppror & kaos” för att fira att de funnits i tjugo år. På denna skiva medverkade en hel massa musiker och vänner som funnits i kapellets närhet och inspirerat och hjälpt till under de gångna åren. De allra flesta (om inte alla) utom jag sjöng eller spelade på olika sånger skrivna av kapellets kapellmästare Carl Brandt, men jag var ombedd att spela och sjunga min sång ”Allt går till sprit”, som är en översättning av en gammal engelsk shanty som heter ”All For Me Grog” och så körade kapellet och några andra. Det kändes lite märkligt, får jag säga, men det var ju så de ville ha det och det är (som alltid) mycket hedrande att få vara med på andras produktioner och i det här fallet t o m med en sång jag skrivit.

Jag har inte den blekaste aning om skivan går att få tag på längre, men det går ju alltid att kontakta De Osaligas Kapell och fråga.

*

De Osaligas Kapell: Nu e re fan i mig nog

De Osaligas Kapell: Nu e re fan i mig nogDet rännstenspoetiska rockbandet De Osaligas Kapell spelade 2008 in en CD med sånger skrivna av vänner till De Osaligas Kapell. Ur min produktion valde de en sång som heter ”Barkbrödsblues” och som jag själv spelade in någon gång i början eller mitten av 90-talet med avsikt att ge ut på en skiva (som sedermera aldrig kom ut). Kapellets version är väldigt annorlunda mot hur jag gjorde den, men tung som sjutton och cool som lika mycket sjutton och hedrad är jag definitivt.

Jag har inte den blekaste aning om skivan går att få tag på längre, men det går ju alltid att kontakta De Osaligas Kapell och fråga.

Det finns en livevideo på YouTube med Kapellet och Barkbrödsblues också:

Och en livevideo på YouTube med Kapellet och Barkbrödsblues och undertecknad inhoppad på kör:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*