Mol allena

Kamp och kärlek — YTF på Folkkulturcentrum, 18/9-13

Den 18:e september 2013 stod Yrkestrubadurernas förening (YTF) som arrangör för en hyllningsafton för kamp och kärlek i allmänhet och Victor Jara i synnerhet. Medverkande var jag själv, Åsa Bällsten, Lolita och Mira Ray, Pierre Ström — alla punkter med sisådär trettio minuter till våra respektive förfoganden — samt Billey Shamrock respektive Jan Hammarlund som inhoppande gäster med en sång var. Det blev en synnerligen lyckad afton.

De sånger jag spelade var…

  1. Den gamla goda tiden (text och musik av Ruben Nilson)
  2. Flickan från Ukraina (text och musik av Samuel Trygger)
  3. En sorgesam historia om en snuskig gammal man (text av Dr Ebellsten och musik av Samuel Trygger)
  4. Köld (text och musik av Samuel Trygger)
  5. Ung Harald (text av Dan Andersson och musik av Samuel Trygger)
  6. Att bräcka Djävulen (svensk text av Samuel Trygger och originaltext och musik av Kris Kristofferson)

Alla bilderna är tagna av Anders Henrikson och publiceras här under Creative Commons Attribution 2.0 Generic.

 

Stockholms visfestival

Den 14:e juli gick Stockholms visfestival av stapeln för fjortonde året i rad. Och för fjortonde året i rad var platsen naturligtvis Kungsträdgårdens, i Stockholm, stora scen. Undertecknad medverkade. Bra festival! Jämn och stabil och kvalitativ. Klart trevligt att få medverka i ett sådant sammanhang.

Alla bilderna är tagna av Anders Henrikson och publiceras här under Creative Commons Attribution 2.0 Generic.

 

Sandåkra visfestival

Den 6:e juli gick Sandåkra visfestival av stapeln för första gången. Undertecknad medverkade. Hedrande. Mycket trevlig liten festival (jag har hört röster om allt mellan 150 och 300 besökare, men den trovärdigaste rösten har pratat om ca 200 besökare under dagen) ca tio minuter utanför Hässleholm. Rekommenderas varmt!

 

Röster för barn, 25/4-13

Den 25:e april 2013 arrangerade Röster för barn en manifestation, i första hand, för att uppmärksamma de som omhändertagits av myndigheter efter 1980 (det magiska år som sätter punkt för skadestånd) och drabbats av fruktansvärda efterverkningar av detta omhändertagande. Vi var en hel uppsättning artister och talare som drog våra mer eller mindre kraftfulla strån till stacken. Själv kom jag direkt från ett extraarbete som injusterare och rörmärkare — därav den mer ”ickeartistiska” klädseln.

De flesta av bilderna är tagna av Anders Henrikson och publiceras här under Creative Commons Attribution 2.0 Generic. För bilder på övriga medverkande rekommenderas att klicka på ”Anders Henrikson” i den förra meningen (länken öppnas i ett nytt fönster).

 

Hyllningsafton till Dan Andersson, 13/3-13

Den 13:e mars 2013 stod Yrkestrubadurernas förening (YTF) som arrangör för en hyllningsafton för Dan Andersson. Undertecknad och Billey Shamrock Gleissner valde ut artisterna och agerade värdar och presentatörer. De medverkande var, i tur och ordning, Billey Shamrock GleissnerMaria Lindströmundertecknad, samt Kaya Ålander och Carin Ödquist.

 

Rørvig 11/8-12

Bilder från visfestivalen DenVise i Rørvig, Danmark, 11/8-12. Jag spelade en handfull av mina Dan Andersson-tonsättningar och läste en dikt. Fem av tonsättningarna och dikten går att titta på under Filmer eller på YouTube och hela Dan Andersson-plattan Jag har drömt finns att lyssna på under Lyssna eller på Spotify, läsa mer om och beställa under Jag har drömt, eller, om man vill köpa enstaka låtar, göra det på Amazon.

 

Bellman solo

Blandade Bellmansdagar på olika platser runt om. Det här albumet innehåller bara bilder och klipp relaterade till då jag uppträtt ensam med alster av Bellman. Bilder och klipp relaterade till när jag spelat Bellman med andra finns under fotografikategorin Konstellationer.

 

Barnet Samuel

Bilder på undertecknad som mycket litet barn. Publicerade här av någon form av historiska skäl — alltid kan det kanske vara kul att se hur undertecknad såg ut som litet barn. Eller något…

 

Fattigmans kokbok

Min webbsajt Fattigmans kokbok drog till sig en del uppmärksamhet under slutet på 90-talet. Den fick några virtuella internetutmärkelser och ”räknades” en stund. Jag blev till och med intervjuad i Arbetsförmedlingens tidning ”Nytt jobb”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*